• Kërkimi i Shpejtë •

• Lidhjet Direkte •

kpm_radio_sharri

komuna_dragash_radio_sharri

• Publicitet •

ambienti_radio_sharri_dragash

grill_sharri_radio

kolloni_radio_sharri

• Publicitet •

ilva_radio_sharri_dragash

• Publicitet •

publicitet_nje_radio_sharri

• Publicitet •

libri_radio_sharri

• Publicitet •

kufje_radio_sharri

• Dita e FLAMURIT •

edhe:
Gëzuar!
connect_radio_sharri_tring
Dhënia gji, e ulë rrezikun nga diabeti!
Nga: Radio SHARRI   
e Mërkurë, 09 Dhjetor 2009 11:32

gjidhnia1Hulumtimet e shkencëtarëve amerikanë, të publikuara në revistën Diabetes, kanë treguar se gratë të cilat kanë dhënë gji, kanë më pak gjasa për tu prekur nga sindroma metabolike, gjendje e cila i paraprinë diabetit.
Studiuesit nga kompania Kaiser Permanente kanë bërë të ditur se sa më shumë kohë që nëna i jep gji fëmijës, aq me tepër ka efekt pozitiv, në parandalimin e kësaj sindrome.
Sindroma metabolike është pasojë e disa faktorëve të rrezikut, që lidhen me diabetin dhe sëmundjet e zemrës, ndërsa përfshin tensionin e rritur të gjakut, rezistencën në insulinë dhe shtresat yndyrore në zonën e abdomenit.
Studimi i ri, ku kanë marrë pjesë 704 gra, të cilët janë përcjellë për 20 vite, ka treguar se dhënia gji për më shumë se nëntë muaj, e ulë 56% rrezikun ndaj sindromës metabolike.
 
 
Share