• Kërkimi i Shpejtë •

• Lidhjet Direkte •

kpm_radio_sharri

komuna_dragash_radio_sharri

• Publicitet •

ambienti_radio_sharri_dragash

grill_sharri_radio

kolloni_radio_sharri

• Publicitet •

ilva_radio_sharri_dragash

• Publicitet •

publicitet_nje_radio_sharri

• Publicitet •

libri_radio_sharri

• Publicitet •

kufje_radio_sharri

• Dita e FLAMURIT •

edhe:
Gëzuar!
connect_radio_sharri_tring
Krishterët, mund të përdorin fjalën Allah!
Nga: Radio SHARRI   
e Diel, 03 Janar 2010 21:04

Q
everia në Malajzi ka njoftuar se do të bëjë ankesë ndaj vendimit të Gjykatës, që ua lejon të krishterëve, me kushtetutë, që ta përdorin fjalën Allah.allah
Këtë akt qeveria do ta merr, si pasojë e protestave paqësore të myslimanëve nga ky vend, me ç’rast ekziston frika nga rreziku i përleshjeve ndërmjet grupeve fetare në këtë vend, ku përveç myslimanëve ka edhe të krishterë, budistë dhe besimtarë hindu.
Zyrtarë qeveritarë kanë thënë se Qeveria do të bëjë ankesë, ndërsa kanë kërkuar nga myslimanët që të respektojnë vendimin e Gjykatës dhe të lejojnë zgjidhjen e kësaj çështjeje me rrugë ligjore.
Kështu, nga 31 dhjetori i vitit 2009, Gjykata në Malajzi ka anuluar ligjin, që pengonte përdorimin e fjalës “Allah”, në vend të fjalës “Zot” nga jomyslimanët. Një pjesë e myslimanëve në Malajzi konsiderojnë se emërtimi i Zotit me fjalën “Allah”, është vetëm fjalë islame dhe atë duhet ta përdorim vetëm myslimanët, mirëpo dijetarët islamë në atë vend thonë se të gjithë mund ta quajnë Zotin Allah, pa dallim feje.
 
 
Share