• Kërkimi i Shpejtë •

• Lidhjet Direkte •

kpm_radio_sharri

komuna_dragash_radio_sharri

• Publicitet •

ambienti_radio_sharri_dragash

grill_sharri_radio

kolloni_radio_sharri

• Publicitet •

ilva_radio_sharri_dragash

• Publicitet •

publicitet_nje_radio_sharri

• Publicitet •

libri_radio_sharri

• Publicitet •

kufje_radio_sharri

• Dita e FLAMURIT •

edhe:
Gëzuar!
connect_radio_sharri_tring
Kukullat që lexojnë Kuranin, hit në Gjermani!
e Shtunë, 06 Mars 2010 18:25
KukullaNjë firmë turke ka nisur shitjen e kukullave speciale për fëmijët myslimanë, të cilat recitojnë sure të Kuranit. Kukulla është prodhuar vitin e kaluar, por kohë më parë është prezantuar në tregun gjerman, ndërsa është shpërndarë tashmë nëpër çerdhet e fëmijëve.
Kukulla “Amena” ka sy të zi, faqe të kuqe dhe është me fytyrë të buzëqeshur. Në kokë mban një shami ngjyrë vjollce, e cila ia mbulon flokët e zeza, ndërsa me të prekur dorën e saj, ajo fillon të këndojë dhe të lexojë pjesë nga Kurani.
Përveç se do të shërbejë si kukull, ajo do t’i ndihmojë fëmijët myslimanë t’i mbajnë mend më lehtë lutjet. Përveç kësaj, kukulla në gjuhën angleze komenton edhe rëndësinë e disa sureve nga Kurani.
Kjo kukull ka qenë e paraparë për tregun britanik, por shpejt u bë hit në Gjermani, ku shumica e komunitetit mysliman, mendojnë se “Amena” është një ide e mirë.
Në anën tjetër, prindërit që nuk janë myslimanë, thonë se feja është një gjë private dhe nuk duhet futur nëpër çerdhe.
Share