• Kërkimi i Shpejtë •

• Lidhjet Direkte •

kpm_radio_sharri

komuna_dragash_radio_sharri

• Publicitet •

ambienti_radio_sharri_dragash

grill_sharri_radio

kolloni_radio_sharri

• Publicitet •

ilva_radio_sharri_dragash

• Publicitet •

publicitet_nje_radio_sharri

• Publicitet •

libri_radio_sharri

• Publicitet •

kufje_radio_sharri

• Dita e FLAMURIT •

edhe:
Gëzuar!
connect_radio_sharri_tring
Të dielën - Panairi i Bujqësisë në Opojë
e Premte, 23 Tetor 2009 19:39

PANAIRI I DYTë BUJQëSOR I REGJIONIT Të SHARRIT 

L a j m ë r i m 

Lajmërohen të gjithë qytetarët e regjionit të Sharrit, se më datën 25 tetor 2009, në Opojë, në oborrin e ish-kazermës së TMK-së, te pishat, në fshatin Zym, do të mbahet panairi i Dytë bujqësor për regjionin e Sharrit, i organizuar nga Komuna e Dragashit dhe Grupet e Fermerëve, nën mbështetjen nga Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Ushqim dhe Bujqësi - UN FAO 

Panairi do të ketë karakter garues dhe atë ekspozues.

Në karakterinë garuese do të përfshihen: 

· Lopët qumështore, mëshqerrat dhe demat e racave:

§  Simental, Braun Swiss, Graufi, Hollshtajn dhe Busha.

·  Delet, rrunëzat dhe deshët e racave:

§  Sharri-Ruda, Wirtenberg dhe Merinos Pastaj djathërat:

· Djathi i Sharrit, i deles

· Djathi i Sharrit, i lopës Kategoria e ekspozimit do të përfshijë:

· Qenin e Sharrit

· Makinat bujqësore – blegtorale

· Pajisjet e fermave

· Imputet bujqësore (fara, plehu, pesticidet)

· Medikamentet veterinare

· Produktet ushqimore (mjalti, djathërat e kategorive tjerë industrial dhe individual, produktet e mishit, etj.)

· Kafshët jo garuese (kuajt e punës, etj.)  

Ftohen qytetarët e regjionit të Sharrit, që me pjesëmarrje masovike, ta japin kontributin e tyre në organizimin dhe mbarëvajtjen e kësaj ngjarje historike për regjionin e Sharrit.

Nga: Komuna e Dragashit  dhe Grupet e fermerëve 

Share