• Kërkimi i Shpejtë •

• Lidhjet Direkte •

kpm_radio_sharri

komuna_dragash_radio_sharri

• Publicitet •

ambienti_radio_sharri_dragash

grill_sharri_radio

kolloni_radio_sharri

• Publicitet •

ilva_radio_sharri_dragash

• Publicitet •

publicitet_nje_radio_sharri

• Publicitet •

libri_radio_sharri

• Publicitet •

kufje_radio_sharri

• Dita e FLAMURIT •

edhe:
Gëzuar!
connect_radio_sharri_tring
Shikimi në gjoksin e femrave, e zgjat jetën!
e Martë, 08 Dhjetor 2009 10:56
Radio_SHARRI_-_FemratShkencëtarët gjermanë pohojnë se, shprehia e meshkujve për të shikuar drejt gjoksit të femrave, e zgjat jetën dhe i sjell dobi shëndetit të meshkujve. Për këtë arsye, ata iu rekomandojnë meshkujve (sidomos atyre mbi 40 vjeç) që së paku dhjetë minuta brenda dite të shikojnë drejt gjoksit të femrave.
Autorët e studimit thonë se ngulitja e syve tek gjinjtë e femrës, është një shprehi e shëndetshme e meshkujve dhe ka efekt të njëjtë në jetëgjatësi, sikurse ushtrimet intensive, dhe mund të zgjatë jetën deri në pesë vjet më shumë. “Vetëm dhjetë minuta shikim në gjinjtë e një femre joshëse, ka efekt të njëjtë, sikurse 30 minuta ushtrime aerobike”, thotë gerantologia, Karen Weatherby, drejtuese e këtij studimi.
Të dhënat, ndërkaq, janë bazuar në hulumtimin që ka zgjatur pesë vjet, ndërsa është realizuar tek 200 participantë, në tri spitale gjermane, me ç’rast, nga gjysma është kërkuar të shikojnë drejt gjinjve të femrave, ndërsa gjysmës tjetër i është ndaluar ky veprim.
Share