• Kërkimi i Shpejtë •

• Lidhjet Direkte •

kpm_radio_sharri

komuna_dragash_radio_sharri

• Publicitet •

ambienti_radio_sharri_dragash

grill_sharri_radio

kolloni_radio_sharri

• Publicitet •

ilva_radio_sharri_dragash

• Publicitet •

publicitet_nje_radio_sharri

• Publicitet •

libri_radio_sharri

• Publicitet •

kufje_radio_sharri

• Dita e FLAMURIT •

edhe:
Gëzuar!
connect_radio_sharri_tring
Femrat e Dragashit ekspozojnë artizanate
artizanatetDragash - Zyra për Çështje Gjinore pranë Komunës së Dragashit dhe Këshilli Inicues i Grave, të mbështetura financiarisht nga Zyra e UNDP-së në Dragash, kanë organizuar një ekspozitë të veshjeve tradicionale nga të dy komunitetet e kësaj komune, si dhe punëdoret artizanale, të punuara nga femrat e kësaj ane. Kjo ekspozitë, në ambientet e Shtëpisë së Kulturës në Dragash, ishte fryt i angazhimeve të përbashkëta të asociacioneve të grave, me qëllim të ruajtjes së vlerave të trashëgimisë së begatë kulturore që kanë dy trevat e kësaj komune, ku me eksponate të lloj-llojshme, janë shpalosur të gjitha finesat e veshjeve të meshkujve dhe femrave të kësaj ane, me tërë koloritin e tyre karakteristik.
 
Lindita Piraj, drejtuese e Zyrës për Çështje Gjinore pranë Komunës së Dragashit dhe Xhejrane Lokaj, nga  Këshilli Inicues i Grave, në hapjen e kësaj ekspozite kanë theksuar rëndësinë e këtij projekti, i cili ka ndihmuar në ruajtjen e vlerave të trashëgimisë kulturore, por edhe vlerën që kanë punëdoret e grave, me të cilat ato edhe mund t’i kontribuojnë kënaqshëm buxhetit familjar. Ato, në veçanti, kanë falënderuar UNDP-në, e cila e ka bërë të mundur këtë aktivitet të rëndësishëm të grave.
Gjatë ditëve në vazhdim, ekspozita do të bartet edhe në disa qendra më të mëdha të komunës së Dragashit, ndërkaq më 22 prill, këto punime artizanale do të prezantohen në ekspozitën, në nivel vendi, e cila do të organizohet në Prishtinë.
Share