• Kërkimi i Shpejtë •

• Lidhjet Direkte •

kpm_radio_sharri

komuna_dragash_radio_sharri

• Publicitet •

ambienti_radio_sharri_dragash

grill_sharri_radio

kolloni_radio_sharri

• Publicitet •

ilva_radio_sharri_dragash

• Publicitet •

publicitet_nje_radio_sharri

• Publicitet •

libri_radio_sharri

• Publicitet •

kufje_radio_sharri

• Dita e FLAMURIT •

edhe:
Gëzuar!
connect_radio_sharri_tring
Zlipotokasit ankohen tek pushtetarët!
zlipotokZlipotok - Shumë probleme kanë spikatur banorët e fshatit Zlipotok të Gorës, gjatë një takimi sy më sy me zyrtarët lokalë të Dragashit, të cilët në këtë fshat kishin shkuar për një debat publik me banorët e këtij lokaliteti. Mirëpo, përgjigja e pushtetarëve ishte që problemet të zgjidhen një nga një, sepse Komuna nuk ka buxhet të madh, për t’i zgjidhur të gjitha problemet përnjëherësh, edhe sikur të ishte vetëm ky fshat që ka probleme në këtë komunë.
Zlipotokasit janë ankuar për ambulancën e fshatit, për të cilën thanë se është shumë e vjetër dhe se nuk ka as mjek e as teknik mjekësor. Pos kësaj, banorët e këtij fshati janë ankuar edhe për godinën e shkollës, e cila, siç thanë, nuk i plotëson as kushtet minimale për mbarëvajtjen e procesit mësimor. Problem tjetër që kanë paraqitur para pushtetarëve lokalë, banorët kanë potencuar bërllokun, i cili e ka ngulfatur fshatin e tyre.
Me emocione të shumta, banorët e Zlipotokut kanë folur edhe për halle të tjera, siç është uji i pijshëm, uzurpimi i pronave shoqërore, kanalizimi i ujërave të zeza, si dhe problemet që u shkaktojnë banorët nga fshatrat e Shqipërinë, gjatë vjeljes së frutave malore.
Zyrtarët komunalë, ndërkaq, pasi që i kanë dëgjuar me vëmendje të gjitha kritikat në adresë të tyre, kanë kërkuar nga banorët që të formojnë një komision, i cili këto kërkesa do t’i përpilonte me shkrim, e që më pas do të shikohen të gjitha mundësitë që ato të zgjidhen një nga një, sepse buxheti mjaft i limituar i Komunës, nuk mjafton për zgjidhjen e të gjitha problemeve, me të cilat përballen, jo vetëm banorët e këtij fshati, por edhe ata të fshatrave tjera të kësaj komune. Megjithatë, siç thanë pushtetarët komunalë, ka filluar të bëhet mjaft punë gjatë viteve të pasluftës. Këtij fshati, siç u tha, vitin e kaluar i është asfaltuar 1.5 km. rrugë, ndërkaq sivjet do të asfaltohen edhe mbi 2.5 km., me mjete të siguruara nga buxheti i Komunës.
Share