• Kërkimi i Shpejtë •

• Lidhjet Direkte •

kpm_radio_sharri

komuna_dragash_radio_sharri

• Publicitet •

ambienti_radio_sharri_dragash

grill_sharri_radio

kolloni_radio_sharri

• Publicitet •

ilva_radio_sharri_dragash

• Publicitet •

publicitet_nje_radio_sharri

• Publicitet •

libri_radio_sharri

• Publicitet •

kufje_radio_sharri

• Dita e FLAMURIT •

edhe:
Gëzuar!
connect_radio_sharri_tring
Goranët pajisen me pasaporta bullgare!
e Enjte, 22 Mars 2012 13:32

pasaporta_bullgareSofje, 22 mars 2012
- Autoritetet bullgare kanë nisur një fushatë për pajisjen e komunitetit goran me shtetësi dhe pasaporta bullgare. Agjencia e lajmeve INA, duke cituar burime të sigurta nga ekzekutivi bullgarë, pohon se përfaqësues të Qeverisë bullgare e konsiderojnë komunitetin goran si popullatë me origjinë bullgare dhe jo maqedonase. Prandaj atyre i ofrohen pasaportat bullgare, me qëllim të mundësisë më të mirë për t`u punësuar në vendet e BE-së. Gjithashtu, oferta iu bëhen edhe të rinjve goran, të cilëve iu mundësohen bursa falas për studime në universitetet e Sofjes dhe Plovdivit. Shqetësimi rreth kësaj është paraqitur edhe nga një shoqatë Maqedono-gorane, ku përfaqësuesi i saj, Avni Rahti, ka deklaruar se deri më tani, mbi 100 goranë janë pajisur me shtetësi bullgare e që, sipas tij, ata i takojnë komunitetit maqedonas. Ai ka deklaruar se për çdo ditë është duke u rritur numri i atyre që deklarohen si bullgarë, ndërkohë që është vënë edhe një linjë udhëtimi Dragash - Sofje.Share