• Kërkimi i Shpejtë •

• Lidhjet Direkte •

kpm_radio_sharri

komuna_dragash_radio_sharri

• Publicitet •

ambienti_radio_sharri_dragash

grill_sharri_radio

kolloni_radio_sharri

• Publicitet •

ilva_radio_sharri_dragash

• Publicitet •

publicitet_nje_radio_sharri

• Publicitet •

libri_radio_sharri

• Publicitet •

kufje_radio_sharri

• Dita e FLAMURIT •

edhe:
Gëzuar!
connect_radio_sharri_tring
Shmangni zemërimin në shtatzëni!
e Premte, 23 Tetor 2009 16:26

Femrat të cilat gjatë shtatzënisë kanë sulme të shpeshta të nervozes, mund ta rrezikojnë foshnjën e tyre, për të pasuar edhe me problemet me zemrën e fëmijës.
Ekspertët pohojnë se hidhërimi dhe nervozizmi, që shoqërohen me përplasje të dyerve, bërtitje, hedhje të gjësendeve... mund të ndikojnë në zhvillimin e zemrës së fëmijës
Hulumtimi i realizuar nga Universiteti “Sussex”, ka nxjerrë si rezultat se, foshnjat, nënat e të cilëve kanë qenë të qeta dhe nuk kanë pasur episode agresive gjatë shtatzënisë, kanë pasur ritëm të rregullt të zemrës.
Të dhënat nga ky studim janë të bazuara në hulumtimin, ku kanë marrë pjesë 49 shtatzëna të moshave, ndërmjet 22 dhe 39 vjeç, me ç’rast ato janë testuar se si reagojnë në situata të papërshtatshme, a janë afektive dhe, nëse kanë reagime të pakontrolluara, si pasojë e nervozes.
Share