• Kërkimi i Shpejtë •

• Lidhjet Direkte •

kpm_radio_sharri

komuna_dragash_radio_sharri

• Publicitet •

ambienti_radio_sharri_dragash

grill_sharri_radio

kolloni_radio_sharri

• Publicitet •

ilva_radio_sharri_dragash

• Publicitet •

publicitet_nje_radio_sharri

• Publicitet •

libri_radio_sharri

• Publicitet •

kufje_radio_sharri

• Dita e FLAMURIT •

edhe:
Gëzuar!
connect_radio_sharri_tring
Fëmijëve - jo paracetamol, pas vaksinës!
e Diel, 25 Tetor 2009 22:44

vaksina_femijet_paracetamoliPragë, 25 tetor 2009 - Nëse fëmijëve u jepet paracetamol, pas vaksinimit, me qëllim që të parandalohet temperatura, mund të vijë deri tek zvogëlimi i krijimit të efektit mbrojtës në organizmin e tij.
Së fundmi, është realizuar një studim i ri, në të cilin janë përfshirë 450 të porsalindur. Pas vaksinimit, fëmijëve u është dhënë paracetamol, i cili ka parandaluar temperaturën, gjatë 24 orëve të ardhshme. Por, është vërejtur se paracetamoli mund të pengojë efektin mbrojtës të vaksinave. Këtë e pohojnë shkencëtarët çekë dhe britanikë, të cilët rekomandojnë që fëmijëve të mos u jepet paracetamol, përveç nëse është e domosdoshme.
Ky është studimi i parë, i cili ka zbuluar një efekt të tillë të paracetamolit tek fëmijët. Shkencëtarët mendojnë se kjo ndodh, për shkak se paracetamoli ndërvepron me qelizat imunologjike, në të cilat ndikon vaksina.


Share